چکیده :

این پژوهش به منظور تعیین میزان پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، خاکستر و رطوبت و عناصر ضروری روی و آهن در سه گونه ماهی برزم (Barbus pectoralis)، حمری (Carasobarbus luteus) و شلج (Aspius vorax) تالاب هورالعظیم استان خوزستان انجام شد. 27 نمونه ماهی برزم، حمری و شلج از تالاب هورالعظیم تهیه شدند. تجزیه و تحلیل داده¬ها به کمک نرم¬افزار SPSS 18 و آزمون t انجام شد که وجود یا عدم وجود اختلاف معنی¬دار در سطح 95 درصد (P=0.05) تعیین گردید. در این تحقیق بین میزان پروتئین، خاکستر و کربوهیدرات عضله سه گونه ماهی برزم، حمری و شلج تالاب هورالعظیم اختلاف معنی¬داری نداشت (P>0.05)، اما میزان چربی و رطوبت عضله¬ی سه گونه ماهی مورد مطالعه اختلاف معنی¬داری مشاهده شد (P<0.05). بالاترین میزان پروتئین (62/0±5/17)، چربی (2/0±43/3) و کربوهیدرات (009/0±61/0) در عضله¬ی ماهی برزم و بالاترین میزان خاکستر (15/0±56/1) و رطوبت (2/0±73/80) در عضله ماهی حمری به دست آمد. پایین¬ترین میزان پروتئین (25/0±23/16) و چربی (17/0±3/1) در عضله¬ی ماهی حمری و پایین ترین میزان خاکستر (072/0±02/1) و رطوبت (45/0±43/77) در عضله ی ماهی برزم به دست آمد. میزان آهن در عضله¬ی ماهی برزم، حمری و شلج به ترتیب 25/0±96/10، 28/0±46/10 و 2/0±73/9 میلی گرم در کیلوگرم وزن تر بود. میزان روی در عضله¬ی ماهی برزم، حمری و شلج به ترتیب 36/0±9/11، 36/0±9/12 و 27/0±93/10 میلی¬گرم در کیلوگرم وزن تر به دست آمد.

کلید واژگان :

ترکیبات شیمیایی، عناصر ضروری، ماهی، کپور ماهیان، تالاب هورالعظیم



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک