چکیده :

فسفر و روی از عناصر غذایی ضروری برای گیاهان است. اثرات این عناصر بر دو رقم سویا در آزمایشی گلدانی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی و در سه تکرار انجام شد. تیمارهای مورد آزمایش شامل عامل Aبا سه سطح فسفر (صفر، 50 ،100 میلی¬گرم بر کیلوگرم) از منبع سوپرفسفات¬تریپل و فاکتور B با سه سطح روی (صفر، 5، 10 میلی¬گرم بر کیلوگرم) از منبع سولفات¬روی و فاکتورC دو رقم سویا شامل تلار (BP) و ساری (JK) بود. نتایج نشان داد که بیشترین تعداد غلاف در ساقه اصلی با مصرف توام 100 میلی¬گرم بر کیلوگرم فسفر و 5 میلی¬گرم بر کیلوگرم روی در رقم BP مشاهده شد و همچنین بیشترین تعداد غلاف در ساقه فرعی با مصرف 50 میلی¬گرم بر کیلوگرم فسفر به همراه 10 میلی¬گرم بر کیلوگرم روی در رقم JK حاصل شد اما بیشترین تعداد غلاف در بوته در تیمار بدون مصرف روی و مصرف 50 میلی-گرم بر کیلوگرم فسفر در رقم BP بدست آمد و همچنین بیشترین تعداد غلاف پر و تعداد دانه در بوته با مصرف 5 ميلي‌گرم بر کیلوگرم روی و 100 ميلي‌گرم بر کیلوگرم فسفر در رقم BP حاصل شد. بیشترین میزان طول ریشه و وزن خشک ریشه در شرایط بدون مصرف روی و مصرف 100 میلی¬گرم بر کیلوگرم فسفر در هر دو رقم به¬ دست آمد، از طرفی رقم BP با مصرف 100 میلی¬گرم بر کیلوگرم فسفر و بدون مصرف روی، بالاترین زیست¬توده اندام هوایی و تعداد دانه در غلاف را به خود اختصاص داد.

کلید واژگان :

سویا، فسفر، روی، زیست‌توده



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک