بررسی اثر غلظت هاي مختلف پودر میوه هندوانه (ابوجهل حنظل) بر برخی فاکتورهاي بیوشیمیایی خون در موش هاي صحرایی نر دیابتی شده.
نویسندگان : مهدی محمودی احمد رضا صیادی سید مصطفی حسینی ذیجود محمد رضا حاجی زاده محمد کاظمی عرب آبادی غلامرضا اسدی کرم محمدرضا میرزایی وحید پولادوند عباس صادقی علی شمسی زاده غلامحسین حسن شاهی
زمینه و هدف: دیابت از شایعترین بیماريهاي غدد درونریز میباشد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر غلظتهاي مختلف جهل بو پودر میوه هندوانه ا )حنظل( که اثرات ضد دیابتی آن گزارش شده، بر روي قند خون، کلسترول و تريگلیسرید در موشهاي نر دیابتی میباشد. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، 40سر موش صحرایی نر دیابتی در 4گروه 10تایی قرار داده شدند. 3گروه در غذاي پایه، روزانه و به مدت 28روز به ترتیب غلظتهاي %2 ،%1و %5از پودر میوه حنظل، و یک گروه کنترل که رژیم پایه بدون پودر میوه حنظل دریافت نمودند. نمونهگیري خون از گوشه چشم در آغاز و پایان مطالعه انجام گرفت و میزان کز گلو ، کلسترول و تريگلیسرید سنجیده شد. تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار SPSSو آزمونهاي آماري -Paired t ،testآنالیز واریانس یکطرفه و آزمون مقایسات زوجی توکی انجام گردید. فته یا ها : مصرف غلظتهاي مختلف پودر میوه حنظل در گروههاي دیابتی سطح پلاسمایی گلوکز خون، کلسترول و تريگلیسرید را به طور معنیداري کاهش داد ) .(p<0/05در مقایسه با سایر غلظتها، غلظت %5هندوانه ابوجهل بر روي غلظت قند خون و %1آن بر روي کلسترول و غلظت %2آن بر روي تريگلیسرید اثرات بیشتري داشت. نتیجه گیري: در این مطالعه تأثیر مثبت غلظتهاي مختلف پودر حنظل در جهت کاهش قند خون، کلسترول و تريگلیسرید در بیماري دیابت نشان داده شد
کلید واژگان :دیابت ملیتوس، هندوانه ابوجهل )حنظل(، موش صحرایی
ارزش ریالی : 1200000 ریال
با پرداخت الکترونیک