چکیده :

آسپرژيلوس فلاووس از جمله قارچهايي است كه آلودگي وسيعي بر روي مواد غذايي ايجاد مي كند. در اين مطالعه، فعاليت ضد قارچي عصاره هاي مختلف گياه آلوئه ورا بر رشد و ميزان آفلاتوكسين توليدي آسپرژيلوس فلاووس و همچنين تأثير اين عصاره ها بر الگوي پروتئينهاي خارج سلولي اين قارچ مورد بررسي قرار گرفت. حلال مختلف استن، اتانول، آب، متانول، كلروفرم و Agar Plate اتيل اتر براي استخراج عصاره از برگهاي گياه آلوئه ورا استفاده گرديد. فعاليت ضد قارچي عصاره ها به روش 200 و 2000 ميكرو ليتر بر 20 ميلي ليتر محيط ،20 ،2 ، انجام گرفت. هر كدام از عصاره ها در غلظتهاي 0 Diffusion Plate B كشت، آزمايش شدند. بعد از بررسي، از عصاره استني آلوئه ورا، به منظور ارزيابي و تأثير عصاره بر ميزان توليد آفلاتوكسين 1 انجام گرفت. SDS-PAGE و HPLC و الگوي پروتئينهاي خارج سلولي توليدي توسط قارچ آسپرژيلوس فلاووس به ترتيب ميزان مهار توليد HPLC بيشترين فعاليت ضد قارچي در عصاره استن در غلظت 2000 ميكرو ليتر، ديده شد. با توجه به نتايج SDS- 18 درصد گزارش شد. نتايج / 40 درصد و در غلظت 2 ميكرو ليتر، 14 / آفلاتوكسين در غلظت 2000 ميكرو ليتر، 94 نشان داد كه با كاهش رشد قارچي، ميزان توليد پروتئينها نيز كاهش يافته است. از اين مطالعه مي توان نتيجه گرفت كه، PAGE عصاره استني آلوئه ورا مي تواند به عنوان عامل ضد قارچي مؤثر تري بر مهار رشد آسپرژيلوس فلاووس نسبت به حلالهاي ديگر باشد.

کلید واژگان :

SDS-PAGE ،HPLC ، B آلوئه ورا، آسپرژيلوس فلاووس ، فعاليت ضد قارچي، آفلاتوكسين 1



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک