چکیده :

سابقه و هدف: به منظور بررسي تأثير آبیاری و تغذيه روي بر رشد و خواص آنتي اكسيداني گیاه دارویی نعناع فلفلی Menta piperita L.) ) آزمایشی در بهار 1392 در مزرعه تحقيقاتي دانشكده كشاورزي دانشگاه آزاد خوی به اجرا درآمد. مواد و روشها: . آزمايش به صورت فاكتوريل در قالب طرح بلوك هاي كامل تصادفي در چهار تكرار انجام شد. در اين آزمايش تأثير آبیاری در چهار سطح شامل 40 ، 60 ، 80 و 100 درصد رطوبت ) FC ( و تغذیه روی در چهار سطح شامل صفر، 5/ 2، 5 و 10 میلی گرم در کیلوگرم از منبع سولفات روی مورد بررسي قرار گرفت. يافت ه ها: نتايج آزمايش نشان داد كه تأثير آبیاری بر روی طول برگ، عرض برگ ، تعداد برگ، قطر ساقه اصلی، تعداد میان گره، تعداد شاخه های فرعی، ارتفاع گیاه، وزن تر و وزن خشک ساقه، وزن تر و وزن خشک برگ و وزن تر و خشک بوته معني دار در سطح احتمال 1 درصد بود. هم چنین محلول پاشی روی، بر روی طول برگ، تعداد برگ، قطر ساقه، وزن تر و خشک برگ، وزن کل بوته و درصد اسانس معنی دار در سطح احتمال 1 درصد بود. بحث: بیش ترین عمل کرد اسانس ) 81 / 20 کیلوگرم در هکتار( از تیمار 100 رطوبت به دست آمد. محلول پاشی روی بر روی عرض برگ، تعداد شاخه فرعی، ارتفاع و وزن خشک بوته در سطح دار احتمال 5 درصد معنی دار بود. به طوری که بیش ترین عمل کرد اسانس ) 75 / 15 ( از تیمار عدم محلول پاشی روی و تیمار 5/ 2 میلی گرم سولفات روی به دست آمد. نتیجه گیری: توصیه می شود برای افزایش عمل کرد اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی از تیمار رطوبت 100 و محلول پاشی روی 5/ 2 میلی گرم استفاده گردد.

کلید واژگان :

نعناع فلفلی ). Menta piperita L (، تغذیه، آبیاری، اسانس



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک