چکیده :

کاربرد نانوتکنولوژی در صنعت بسته بندی مواد غذایی در سالهای اخیر گسترش زیادی یافته و در حال تجاری شدن است. افزودن مواد نانویی باعث بهبودی خواص ممانعت کنندگی پلیمرها در برابر گازهایی نظیر اکسیژن و دی اکسید کربن، افزایش ممانعت کنندگی در برابر ماوراء بنفش، استحکام مکانیکی، سفتی، پایداری و مقاومت حرارتی پلیمر پایه می شود. فیلم نانوکامپوزیت پلی اتیلن سبک و 5 درصد نانوذرات رس در پژوهشگاه پلیمر ایران تولید و سپس جهت بسته بندی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان مورد استفاده قرار گرفته است فیله های بسته بندی شده با فیلم نانوکامپوزیت رس- پلی اتیلن سبک به عنوان تیمارآزمایشی و فیله های بسته بندی شده با فیلم پلی اتیلن سبک به عنوان تیمار شاهد در یخچال نگه داری شده سپس جهت بررسی وضعیت کیفی فیله های بسته بندی شده در روزهای صفر، 5، 10، 15، 20 و 25 نمونه برداری و برای تعیین کیفیت، از آزمونهای شیمیایی (pH, TVB-N, PV, TBARS)، میکروبی (TVC, PTC, LAB, EBC and H2S producing bacteria) و ارزیابی حسی استفاده شده است. بر اساس نتایج بدست آمده از آزمون ها و تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS اختلاف معنی داری در روزهای مختلف نمونه برداری در سطح (0.05P≤) مشاهده شده و در نتیجه مدت ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان در تیمار شاهد و بسته بندی شده با فیلم نانو کامپوزیت رس به ترتیب 13 تا 15 و 18 تا 20 روز تعیین شده است.

کلید واژگان :

قزل الای رنگین کمان، نانو تکنولوژی، مدت ماندگاری، نانو ذرات رس



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک