چکیده :

زمینه و هدف: باکتریهای اسید لاکتیک در بهبود طعم فرآوردههای غذایی دخالت کرده و با تولید مواد ضد میکروبی به نام باکتریوسین، نقش عمزدهای را در جلوگیری از رشد ارگانیسمهای فاسدکههده غذا و پاتوژنها به عهده دارند. هدف از این مطالعه بررسی اثر آنتاگونیستی لاکتوباسیلهای جزدا شزده از خزا محل فرآوری ماست محلی بر علیه باکتریهای بیماریزا بوده است. روش کار: در این مطالعه از نمونه خا آلوده به پساب ماست محلی، لاکتوباسیلوسها جداسازی و به کمک روشهای بیوشیمیایی شهاسایی شدند. خاصیت )Disk Diffusion و دیسزک )Well Diffusion Agar( ضد میکروبی مایع رویی کشت آنها برعلیه 5 باکتری بیماریزا به کمزک روش ااهزک مورد بررسی قرار گرفت. به مهظور کاهش خطا هر آزمون سه بار تکرار شد و قطر هاله عدم رشد اندازه گیری و توانایی ضد میکروبزی آنهزا بزا هزم )Agar مقایسه گردید. یافتهها: مطابق با نتایج، سه گونه لاکتوباسیلوس شهاسایی شد. این باکتریها شامل لاکتوباسیلوس کازئی، پلانتاروم و دلبروکی بود. همچهین این باکتریها توان ضد میکروبی خوبی را در مقابل باکتریهای بیماریزا از خود نشان دادند. بیشترین اثر ضد باکتریایی از لاکتوباسیلوس کازئی بزر علیزه اسزتافیلوکوکوس 18 میلیمتر مشاهده شد. / اورئوس در روش ااهک با میانگین قطر هاله عدم رشد 66 نتیجهگیری: تهوع ارزشمهدی از باکتریهای تولید کههده باکتریوسین با فعالیت ضد باکتریایی بر علیه باکتریهای بیماریزا در لبهیاتی که به صزورت سزهتی تهیه میشوند وجود دارد و استفاده از آنها در تولید فرآوردههای لبهی صهعتی توصیه میشود.

کلید واژگان :

لاکتوباسیلوس، فعالیت ضد میکروبی، باکتریهای بیماریزا



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک