چکیده :

انتروكوكسي نقش مهمي در صنعت لبنيات دارد. همچنين بعضي از انتروكوكسي¬ها با منشاء لبنيات به عنوان پروبيوتيك گزارش شده¬اند. هدف از این تحقیق، جداسازی و شناسایی انتروكوكسي¬ها از محصولات لبنی سنتی مناطق مشکین شهر و مغان (اردبیل) و بررسی پتانسیل پروبیوتیکی آنها می¬باشد. در حضور بافر فسفات سالين ( pH برابر 5/2) 26 ايزوله مقاوم به اسيد و در حضور نمك¬هاي صفراوي، 10 ایزوله مقاوم، 7 ایزوله با تحمل بالا، 6 ایزوله با تحمل ضعیف و 3 ایزوله حساس شناسايي شد. شناسايي بيوشیميايي تعلق ايزوله¬ها به گونه¬هاي انتروكوكس آویوم (E .avium)، انتروكوكس فاسیوم (E. faecium)، انتروكوكس دورانس (E. durans) و انتروكوكس فكاليس ( E. faecalis) را نشان داد. همچنين فعاليت آنتاگونيستي بررسي شده با روش چاهك¬گذاري نشان داد كه ايزوله¬ها داراي قدرت مهاركنندگي عليه اشريشيا كولي، يرسينيا انتروكوليتيکا و ليستريا اينوکوا هستند. بررسی حساسیت به آنتی¬بیوتیک¬های مختلف نشان داد که تمامی سويه¬ها به ونکومايسين و کلرامفنيکل حساس بودند. همچنين همه آنها به سولفامتوكسازول مقاوم بودند. نتايج بيان مي¬كند كه محصولات لبني سنتی منبع مهمي براي ارگانيسم¬هايي با خاصيت پروبيوتيكي مي¬باشند.

کلید واژگان :

پروبیوتیک، انتروكوكسي، محصولات لبني



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک