آلودگی شیر و فرآوردههاي آن به بعضی از فلزات سنگین بهخصوص سرب و کادمیوم موجب بروز اثرات سمی و تأثیر سوء بر سلامت انسان میگردد. از این رو این مطالعه با هدف تعیین مقدار سرب و کادمیوم در شیر خشک صنعتی مورد استفاده در صنایع غذایی صورت گرفت. در این تحقیق 25 نمونه شیر خشک از 4 کارخانه مختلف تهیه و بعد از عمل هضم و استخراج براي تعیین میزان سرب و کادمیوم از روش اسپکتروفتومتري جذب اتمی کوره گرافیتی استفاده گردید. نتایج حاصل از آنالیز آماري نشان داد که میانگین ppb 5 و بیشینه / 14/11 (کمینه 73 ppb 112/90 ) و میانگین مقدار کادمیوم ppb 18 و بیشینه / 57/36 (کمینه 99 ppb مقدار سرب 100 تعیین نموده است . در ppb 39/43 ) میباشد. کدکس الیمنتاریوس میزان مجاز براي سرب و کادمیوم در شیر را بهترتیب 1000 و این تحقیق مقدار سرب در همه نمونههاي شیر خشک کمتر از میزان استاندارد و آلودگی کادمیوم در 68 درصد نمونهها بیش از حد مجاز استاندارد بینالمللی مشاهده گردید. از آنجایی که در این بررسی درصد آلودگی نمونههاي مورد مطالعه به کادمیوم بالا بود، لذا پایش مداوم سطوح آلودگی در فرآوردههاي شیر و نیز شناسایی منابع آلودگی و کنترل آنها ضروري است.
کلید واژگان :شیر خشک، سرب، کادمیوم، تهران
ارزش ریالی : 350000 ریال
با پرداخت الکترونیک