بهمنظور مقایسه اثرهای مستقل و ترکیبی 4 نوع افزودنی شامل نانوالیاف سلولزی، پلیاکریلآمید کاتیونی، نشاسته کاتیونی و الیاف بلند وارداتی در ساخت کاغذ تهیهشده از آخال سفید این بررسی انجام شد. تیمارهای مستقل شامل افزودن 15 درصد خمیرکاغذ الیاف بلند، 3 درصد نانوالیاف سلولز، 75/0 درصد نشاسته کاتیونی و 07/0 درصد پلیاکریلآمید کاتیونی بودند. تیمارهای ترکیبی شامل افزودن ابتدا 75/0 درصد نشاسته و 3 درصد نانوالیاف سلولزی و نیز 07/0 درصد پلیاکریلآمید کاتیونی و 3 درصد نانوالیاف سلولزی بودند. کاغذهای دستساز 60 گرمی از 7 ترکیب خمیرکاغذ ساخته شد و در نهایت خواص فیزیکی، مکانیکی و ساختار میکروسکوپی کاغذها بررسی شد. نتایج نشان داد با افزودن الیاف بلند وارداتی، نشاسته کاتیونی، پلیآکریل-آمید و نانوالیاف سلولزی دانسیته کاغذهای دستساز نسبت به شاهد کمی کاهشیافته است. بیشترین صافی سطح مربوط به تیمارهای ترکیبی نانوالیاف سلولزی است که میتواند موجب بهبود چاپ پذیری سطح کاغذ شود، اما افزایش مقاومت به عبور هوا و نیز کاهش قابلیت آبگیری ورقه کاغذ با افزودن نانوالیاف سلولزی، میتواند باعث بروز مشکلاتی در ماشین چاپ و ماشین کاغذ شود. میانگین شاخص مقاومت کششی، ترکیدن و پاره شدن کاغذهای دستساز با افزودن 15 درصد خمیر الیاف بلند بیشترین افزایش را داشته و پسازآن، استفاده از 75/0 درصد نشاسته کاتیونی بهصورت مستقل موجب بهبود هر سه مقاومت مذکور نسبت به سایر تیمارها شده است. عکسهای میکروسکوپ الکترونی حاکی از کاهش نسبی خلل و فرج در کاغذهای دستساز تهیهشده از تیمارهای ترکیبی نانوالیاف سلولزی است که میتواند بر قابلیت آبگیری خمیرکاغذ تهیهشده از آخال سفید اثر منفی داشته باشد.
کلید واژگان :آخال سفید نانوالیاف سلولز نشاسته کاتیونی پلیآکریل آمید کاتیونی خواص کاغذ
ارزش ریالی : 350000 ریال
با پرداخت الکترونیک