چکیده :

به­منظور مقایسه اثرهای مستقل و ترکیبی 4 نوع افزودنی شامل نانوالیاف سلولزی، پلی‌اکریل‌آمید کاتیونی، نشاسته کاتیونی و الیاف بلند وارداتی در ساخت کاغذ تهیه‌شده از آخال سفید این بررسی انجام شد. تیمارهای مستقل شامل افزودن 15 درصد خمیرکاغذ الیاف بلند، 3 درصد نانوالیاف سلولز، 75/0 درصد نشاسته کاتیونی و 07/0 درصد پلی‌اکریل‌آمید کاتیونی بودند. تیمارهای ترکیبی شامل افزودن ابتدا 75/0 درصد نشاسته و 3 درصد نانوالیاف سلولزی و نیز 07/0 درصد پلی‌اکریل‌آمید کاتیونی و 3 درصد نانوالیاف سلولزی بودند. کاغذهای دست­ساز 60 گرمی از 7 ترکیب خمیرکاغذ ساخته شد و در نهایت خواص فیزیکی، مکانیکی و ساختار میکروسکوپی کاغذها بررسی شد. نتایج نشان داد با افزودن الیاف بلند وارداتی، نشاسته کاتیونی، پلی‌آکریل-آمید و نانوالیاف سلولزی دانسیته کاغذهای دست­ساز نسبت به شاهد کمی کاهش‌یافته است. بیشترین صافی سطح مربوط به تیمارهای ترکیبی نانوالیاف سلولزی است که می­تواند موجب بهبود چاپ پذیری سطح کاغذ شود، اما افزایش مقاومت به عبور هوا و نیز کاهش قابلیت آبگیری ورقه کاغذ با افزودن نانوالیاف سلولزی، می­تواند باعث بروز مشکلاتی در ماشین چاپ و ماشین کاغذ شود. میانگین شاخص مقاومت کششی، ترکیدن و پاره شدن کاغذهای دست­ساز با افزودن 15 درصد خمیر الیاف بلند بیشترین افزایش را داشته و پس‌ازآن، استفاده از 75/0 درصد نشاسته کاتیونی به­صورت مستقل موجب بهبود هر سه مقاومت مذکور نسبت به سایر تیمارها شده است. عکس­های میکروسکوپ الکترونی حاکی از کاهش نسبی خلل ‌و فرج در کاغذهای دست­ساز تهیه‌شده از تیمارهای ترکیبی نانوالیاف سلولزی است که می­تواند بر قابلیت آبگیری خمیرکاغذ تهیه‌شده از آخال سفید اثر منفی داشته باشد.

کلید واژگان :

آخال سفید نانوالیاف سلولز نشاسته کاتیونی پلی‌آکریل آمید کاتیونی خواص کاغذ



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک