چکیده :

سرعت هیدراتاسیون، مقاومت فشاری و خواص دیگر به فرآیند عمل آوری بستگی دارند. تا زمانیکه مخلوط حاوی آب و شرایط دمایی مطلوب باشد، هیدراتاسیون سیمان با یک سرعت کاهشی برای سالها ادامه می یابد. شرایط مختلف عمل آوریمانند دما، زمان، نوع سیمان و افزودنی ها، نسبت آب به چسباننده، نرمی سیمان و نوع سنگدانه بر روی مقاومت فشاری، تغییر شکلهای خودبخودی، تنشهای خودالقا و جمع شدگی تاثیرگذار می باشند. طوریکه در روزهای اولیه، بتون تولید شده با سرباره کوره بلند، جمع شدگی بیشتری را نسبت به بتون تولید شده با سیمان پرتلند نشان می دهد. محیطهای مختلف عمل آوری مانند عمل آوری در اتوکلاو نیز در افزایش مقاومت فشاری اثرگذار است. در میان این شرایط، زمان پارامتری است که به آسانی قابل محاسبه نمی باشد. عموماً عمل آوری کافی برای رسیدن به عملکرد مکانیکی و دوام عالی موردنیاز است. همچنین، خمیرهای سخت شده سیمان و بتونها با چندین ساعت عمل آوری در دماهای بالاتر از دمای محیط می توانند به حداکثر مقاومت خود برسند.

کلید واژگان :

عمل آوری، عمل آوری بخار، دمای عمل آوری، مقاومت فشاری، زمان عمل آوری



ارزش ریالی : 150000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک