چکیده :

فسفر و روی از عناصر غذایی ضروری برای گیاه می باشد که می-تواند اثرات متفاوتی در گیاهان مختلف داشته باشد. به منظور بررسی اثرات متقابل این عناصر در گیاه سویا آزمایشی گلدانی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی و در سه تکرار در سال زراعی 1390 انجام شد. فاکتورهای مورد آزمایش شامل فاکتور Aبا سه سطح فسفر (صفر، 50، 100 میلی گرم بر کیلوگرم) از منبع سوپرفسفات تریپل و فاکتور B با سه سطح روی (صفر، 5، 10 میلی¬گرم بر کیلوگرم) از منبع سولفات روی بود. به طور کلی اثر متقابل این عناصر بر ویژگیهای کیفی سویا تاثیرات متفاوتی داشته واستفاده متعادل آن باعث افزایش فسفر، روی و روغن در گیاه می گردد.

کلید واژگان :

اثرات متقابل، روی، سویا، فسفر



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک