چکیده :

جلبک های میکروسکوپی (ریز جلبک ها) از قدیمی ترین ساکنان اقیانوس ها و آب های شیرین می باشند، خلقت آنها نه تنها به میلیاردها سال قبل از تاریخ حیات بشر برمی گردد، بلکه پیش از تمامی گونه های جانوری و گیاهی می زیسته اند و هم اکنون در طبیعت پیرامون ما وجود داشته و نقش بسیار مهم و کلیدی را در اکوسیستم ایفا نموده و در دسترس می باشند. جلبك ها از ديرباز نقش هاي مختلفي در جوامع بشري ايفا كرده اند. در چين باستان و برخي نقاط ديگر آسيا، جلبك ها براي درمان برخي اختلالات از جمله كمبود يد تجويز مي شده اند. در مغولستان، چين، ژاپن، پرو، مكزيك و برخي كشورهاي آفريقايي، جلبك ها جزیي از رژيم غذايي انسان ها را تشكيل مي دهند. در برخي كشورهاي آسيايي، جوشانده جلبك ها به عنوان محصولات زيبايي پوست و مو به كار رفته اند. صنايع آرايشي و بهداشتي مدرن هنوز هم از جلبك ها براي توليد محصولات خود بهره مي گيرند. علاوه بر موارد فوق، ريزجلبك ها (معمولاً به طور اتفاقي) نقش عمدهاي در افزايش باروري خاك از طريق تثبيت نيتروژن و يا همزيستي با ساير ارگانيسم هاي مفيد خاك زي و در نتيجه توسعه كشاورزي در جوامع ابتدايي داشته اند.

کلید واژگان :

عمل آوری، فرآوری، ارزش غذایی، جلبک، ایران



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک