چکیده :

با شناسایی مزیت نسبی فعالیت های اقتصادی در نواحی مختلف ، امکان تخصیص بهینه منابع توسط سرمایه گذاران داخلی و خارجی فراهم می¬شود. بدین منظور با توجه به اهمیت بسیار بخش کشاورزی در تأمین غذای مورد نیاز جامعه و توسعه صادرات غیر نفتی، در این پژوهش سعی شده است با استفاده از شاخص ضریب مکان در سال های1384 ، 1386، 1388 و 1390 در استان بوشهر، به شناسایی و رتبه بندی محصولات تولیدی در بخش کشاورزی دارای مزیت نسبی پرداخته شود، بر اين اساس، نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که در سال 1384 صید ماهی و میگو، در سال 1386 خرمای دیم، در سال 1388 انجیر دیم و در سال 1390 نیز انجیر دیم بین سایر محصولات در اولویت اول قرار داشته است. همچنین مقایسه محصولات دارای مزیت در سال های مذبور حاکی از آن است که گیاهان دارویی آبی، میگوی آب شور، یونجه آبی ، گوجه فرنگی آبی و سایر محصولات جالیزی ، گوشت قرمز، مرغ گوشتی، بادام آبی، خربزه آبی، هندوانه آبی، انجیر دیم، سایر دانه های روغنی و مزارع پرورش میگو از محصولات پر بازده و دارای مزیت هستند و توجه به محصولات پر بازدهی نظیر توت درختی، خیارآبی، توتون و تنباکو و انار آبی نيز حائز اهمیت است.

کلید واژگان :

مزیت نسبی، بخش کشاورزی، ضریب مکان



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک