چکیده :

چکیده آب بعنوان يك ماده حياتي جهت زنده ماندن، تعرق گياه، انتقال مواد غذايي و رشد گياهان بعنوان يك عنصر ضروري تلقي مي گردد از اين رو آبياري صحيح مي تواند در رشد و نمو وعملكرد اكثر گياهان نقش مهمي را ايفا نمايد و گياه پسته نيز از اين امر مثتثني نمي باشد هر چند كه مقاومت اين گياه نسبت به استرس هاي خشكي در مقايسه با اكثر درختان بارده در خور توجه مي باشد. یکی از عوامل موثر و تعیین کننده تولید محصولات کشاورزی علاوه بر میزان کمی آب مصرفی، کیفیت آب آبیاری می باشد که این ویژگی نقش مهمی در کمیت و کیفیت محصول و نهایتاً کارآیی مصرف آب دارد. در صورتي كه آب آبياري از نظر كيفيت وضعيت مناسبي نداشته باشد، نه تنها شرايط لازم جهت رفع احتياجات گياه فراهم نخواهد شد بلكه به مرور زمان خاك باغ ها نيز تخريب مي گردد. براي جلوگيري از بروز چنين مشكلاتي كشاورزان بايد در ابتدا شناخت كافي از كيفيت آب آبياري خود به دست آورده و سپس در مورد امكان يا عدم امكان استفاده از منبع آب مورد نظر و انجام مديريت هاي لازم جهت مصرف آب مذكورتصميم گيري نمايند. براي به دست آوردن چنين شناختي بايد از آب مورد استفاده نمونه برداري شود. گیاهان آب مورد نیاز خود را از طریق ریشه ها از خاک جذب می کنند . بنابراین کمیت و کیفیت آب موجود در خاک از عوامل اصلی رشد گیاه محسوب می گردد. از طرفی مواد غذایی مورد نیاز پس از حل شدن در آب قابل جذب توسط گیاه می باشد. در مناطق خشک مثل شرایط کشور ما، آب‌های آبیاری معمولاً کیفیت نامطلوبی دارند. منظور از کیفیت آب، مطلوب بودن آن برای مصرف است. معیارهای ارزیابی کیفیت آب عبارتند از: شوری یا مقدار املاح، میزان نسبی سدیم، غلظت کربنات و بی‌کربنات و عناصر سمی. در این پژوهش به اندازه گیری pH، EC و عناصر کلسیم، منیزیم، کلر، کربنات، بیکربنات و سدیم آب آبیاری و همچنین ارائه پیشنهاداتی برای آبیاری صحیح درختان پسته پرداخته شده است.

کلید واژگان :

کلمات کليدي: آب، عناصر، پسته،کمیت و کیفیت



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک