چکیده :

کاهو با نام علمى Lactuca sativa از خانواده چتریان گیاهی یکساله دارای ترکیبات فعال بیولوژیکی است. بيوماس کاهو قابلیت تبدیل شدن به یک بیوراکتور را دارد که به منظور تولید پروتیین های نو ترکیب و واكسنهاي خوراكي استفاده میشود .که از این رو راه رسیدن به این هدف،‏ بهينه‌سازي مسير كشت بافت می باشد. در این تحقیق به بررسی غلظت های مختلف تنظیم کننده های رشد BAP با غلظت‌های (0، 1و 2 میلی گرم بر لیتر) و ¬ IBA با غلظت‌های (0، 2/ 0و 5/0 میلی گرم بر لیتر) قرار گرفتند. کشت ها در دوره نوری 16 ساعت روشنائی و 8 ساعت تاریکی به مدت 25 روز نگهداری شدند. در نهایت نشان داده شد محیط کشت MS حاوی 1 ميلي گرم بر ليتر BAPبه همراه 2/0 ميلي گرم بر ليتر IBAمحیط مناسبی جهت باززائی کاهو می باشد. بعد ازمرحله مقاوم سازی، 95 درصد از گیاهچه های ریشه دار شده که به گلخانه منتقل شده بودند رشد مناسبی نشان دادند.

کلید واژگان :

کاهو Lactuca sativa، باززائی، تنظیم کننده رشد



ارزش ریالی : 500000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک