چکیده :

با پیشرفت صنایع و رشد در فناوری¬ها حوادث ناشی از کار در صنایع کوچک و بزرگ افزایش یافته است. هدف اصلی این تحقیق مروری بر تحلیل علل حادثه واژگونی میکسر به روش های استخوان ماهی، روش پاپیونی و مدل پنیر سوییسی بود که به کمک شناسایی و تهیه فهرستی از کلیه علل احتمالی مساله مورد نظر انجام شد. این پژوهش به صورت تحلیلی ـ توصیفی بر روی یک حادثه ایجاد شده در یکی از کارگاه های ساختمانی در شهر تهران انجام شد. حادثه مورد مطالعه واژگونی یک میکسر بتون در کارگاه مورد مطالعه بود. در این پژوهش از سه روش تحلیل علل حادثه شامل مدل پنیر سوییسی (Swiss Cheese Model)، استخوان ماهی (Fish bone) و مدل پاپیونی (Bow Tie) استفاده گردید. تحلیل علل حادثه موردنظر در بیش از یک نشست به شکل گروهی انجام شد. با توجه به نتایج به دست آمده براي آگاهي و كسب تعهد مديريت در اجراي سيستم ايمني آموزش¬هاي كاربردي در خصوص عواقب و هزينه¬هاي تحميلي رخ داد حوادث براي مديران برگزار گردد. جهت افزايش قدرت مديريت ايمني دستورالعمل¬های كاربردي تهيه و جرايم براي عدم رعايت موارد ایمنی و بهداشت تعيين گردد. آزمون و انتخاب افراد صلاحيت¬دار برای اجرای عملیات و فرآیندها برگزار و انتاب شوند. كليه كاركنان دخيل در اجراي عمليات ساختماني آموزش¬هاي ايمني لازم و ضروری را فرا گرفته و به موارد و ایمنی مهم در پروژه¬های موردنظر مسلط شوند.

کلید واژگان :

حادثه، مدل پنیر سوییسی، مدل استخوان ماهی، مدل پاپیونی، میکسر بتون



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک