چکیده :

استفاده تجاری محصولات اصلاح شده ژنتیکی از اواخر سال 1990 در کشاورزی توسط اتحادیه چند ملیتی در ایالت متحده شروع شد. کشت گیاهان اصلاح شده ژنتیکی برای اهداف کشاورزی از جمله مقاومت به خشکی، تحمل نمک، افزایش ارزش تغدیه ای و سود اقتصادی، بهبود عملکرد، کنترل آفات گیاهی، مزایای زیست محیطی وسلامتی توسعه یافتند. علیرغم این منافع، نگرانی هایی در خصوص این گونه محصولات وجود دارد. عبارتند از: انتقال افقی ژن،آلودگی ژنتیکی،ابرعلف هرز،ایمنی مربوط به علف کشهای زیستی،از دست دادن تنوع واثرات طولانی، شناسایی ومقرراتی برای کاهش اثرات این چالش ضروری است. روشهای شناسایی زیادی در سالهای اخیر برای شناسایی محصولات اصلاح ژنتیکی بکار می رود و از طریق چند زیست مولکول مثل، DNA، RNA، پروتئین های خاص و متابولیتها مشخص می شوند که می توان به انواع واکنشهای زنجیره پلیمراز، تکثیر هم دمایی به واسطه حلقه، بیوسنسورها، الیزا، ریز آرایه، اسپکتروسکوپی جرمی، نوارهای جریان جانبی و لپ_ ان_ چیپ اشاره کرد.

کلید واژگان :

محصولات اصلاح شده ژنتیکی، انتقال افقی ژن، واکنشهای زنجیره پلیمراز، بیوسنسور



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک