چکیده :

ارقام زیادی با ویژگیهای مختلفی از گندم در سراسر جهان وجود دارد که ترکیبات هر واریته از دیگری متفاوت است. تغییر در ترکیبات آرد حاصل از ارقام گندم بر روی خواص رئولوژی و کیفیت پخت تاثیر می گذارد. در این پژوهش ویژگیهای فیزیکوشیمیایی ارقام گندم ( احسان، گنبد، مروارید ولاین 17) کشت شده در منطقه غرب استان گلستان ( کردکوی و بندرترکمن تعیین شد. بدین منظور این ارقام در خرداد ماه 1396 (فصل برداشت) از کشاورزان به مقدار یک کیلوگرم جمع آوری شد و رطوبت مطابق با روش استاندارد ملي ايران به شماره(2705)، خاکستر(2706)، گلوتن مرطوب به شماره (1-9639)، اندیکس گلوتن به شماره (2-9639)، پروتئين مطابق روش ICC به شماره(1-150)، هکتولیتر با رطوبت سنج ویلی دویست و وزن هزار دانه اندازه گیری شد. نتایج نشان داد، لاین 17، احسان، گنبد و مروارید به ترتیب بالاترین هکتولیتر، وزن هزار دانه، پروتئین و ایندکس گلوتن را داشت

کلید واژگان :

گندم، رقم مروارید، رقم احسان، رقم گنبد، لاین 17



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک