چکیده :

این پژوهش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف روغن ماهی و روغن کانولا بر شاخص¬های رشد و بازماندگی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) انگشت قد طراحی و اجرا گردید. بدین منظور، سه جیره آزمایشی با سطح پروتئین یکسان (40 درصد) و سطوح چربی 10 درصد تهیه شد. جیره اول با 10 درصد روغن ماهی، جیره دوم با 10 درصد روغن کانولا و جیره سوم با 5 درصد روغن ماهی و 5 درصد روغن کانولا با سه تکرار تهیه شد. تعداد 405 عدد ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 1±11گرم طی مدت هشت هفته با جیره¬های منتخب مورد تغذیه قرار گرفتند. بر اساس نتایج به دست آمده، ترکیب 5 درصد روغن ماهی و 5 درصد روغن کانولا در جیره، موجب بهبود شاخص¬های رشد شامل: وزن نهایی، درصد افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی، نرخ رشد ویژه و فاکتور وضعیت گردید و تفاوت معناداری را با سایر تیمارها نشان داد (05/0>p) و در بین تیمارهای مختلف از نظر درصد بازماندگی اختلاف معنا¬داری مشاهده نشد (05/0 کلید واژگان :

روغن ماهی، روغن کانولا، رشد، بازماندگی، قزل آلای رنگین کمان



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک