چکیده :

صبحانه های حاوی غلات به عنوان منبع مهمی در رژیم های غذایی آنتی اکسیدان م یباشند. آنتی اکسیدا نهای موجود در گندم که بهصورت آزاد و ترکیبات اسیدفنولیک نقش مهمی در سلامتی دارند. اسیدفنولیکی که از غلات موجود )in vitro( در صبحانه بوجود آمده ب هصورت آزمایشگاهی فعالیت آنتی اکسیدانی قوی دارند. علاوه بر این شرایط اسیدی و هیدرولیز آنزیمی موجود در دستگاه گوارش باعث افزایش حلالیت و فعالیت ترکیبات فنولیکی غلات م یگردد که این امر نقش مهمی در افزایش پتانسیل غذاهای حاوی غلات ایفا می نماید. برروی فعالیت آنتی اکسیدان ترکیبات فنولیکی گندم تحقیقات فراوانی انجام گردیده و اثر آنتی اکسیدان آنها در رژیم غذایی روزانه ثابت گشته است. علاوه براین شرایط بیولوژیکی )نظیر هضم آن در دستگاه گوارش( و مراحل تهیه این چنین غذاهایی بر روی میزان فعالیت، پایداری آنتی اکسیدا نهای گندم تأثیرگذار می باشد.

کلید واژگان :

آنتیاکسیدان- گندم- تمام غلات- فنولیک- اکسیداسیون چربی.



ارزش ریالی : 150000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک