چکیده :

سابقه و هدف: سراشیوپپتیداز یک آنزیم پروتئولیتیک است که توسط Serratia Sp تولید می شود و به عنوان یک داروی ضدالت هابی و مسکن قوی در درمان بیماری های التهابی مزمن استفاده می شود. رنگدانه پرودی جیوسین حاصل از سراشیامارسیسنس نیز در تهیه و تولید محصولات دارویی به وفور مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از این مطالعه جداسازی و شناسایی سویه جدید از Serratia marcescens با قابلیت تولید آنزیم سراشیوپپتیداز و رنگدانه پرودی جیوسین از آب های برنج غرب مازندران بوده است. مواد و روش ها: در این مطالعه 50 نمونه آب برنج از شالیزار های مختلف غرب مازندران تحت شرایط استاندارد نمونه گیری شد و تعداد 40 باکتری جدا شد و از این تعداد 10 باکتری واجد فعالیت پروتئازی و رنگدانه پرودی جیوسین بودند که با استفاده از تست های بیوشیمیایی جداسازی شدند. سپس گونه باکتریایی از طریق 16SrRNA شناسایی گردید. وزن ملکولی تقریبی آنزیم بوسیله رسوبدهی پروتئین و SDS-PAGE تعیین گردید. سپس توان تولید رنگدانه پرودی جیوسین بر روی محیط های کشت Luria Bertani broth ، MacConkey broth، Nutrient broth و Skim milk broth در دما های 25 ، 28 و 37 درجه سانتی گراد با روش اسپکتروفتومتری ماورای بنفش در طول موج 535 نانومتر بررسی شد. یافته ها: تنها یک ایزوله شناسایی شد. وزن ملکولی این ایزوله تقریبا 52 kda تعیین گردید، بهترین محیط کشت برای بیشترین میزان تولید این رنگدانه، محیط کشت Skim milk broth و دمای 28 درجه سانتیگراد بود. باکتری مورد نظر حتی در دمای 37 درجه نیز قادر به تولید رنگدانه بود. بحث: وزن ملکولی آنزیم سراشیوپپتیداز، 52 kda بوده که این نتایج منطبق با مشاهدات Mohankumar و همکارانش در سال 2011 بوده است و همچنین تولید رنگدانه در دمای 37 درجه سانتیگراد کاملا متوقف شده بود و این نتیجه با یافته های Pryce و Terry در سال 2000 مطابقت داشت. نتیجه گیری: با توجه به اهمیت کاربردی آنزیم سراشیوپپتیداز و رنگدانه پرودی جیوسین، بهینه سازی شرایط تولید آن ها در حد بالاتر پیشنهاد می شود.

کلید واژگان :

سراشیا مارسیسنس، 16SrRNA ، آنزیم سراشیوپپتیداز، رنگدانه پرودی جیوسین، اسپکتروفتومتری



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک