چکیده :

بهمنظور بررسی فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانت 11 کلوون چوای در شورای نرمواو و تون ششوکی، دو آزمای جداگانه بهصورت طرح بلوکهوای کامو تصوادفی بوا دو تکورار در سواو زراعوی 1331 در ایسوتگاه تحقیقات چای فشالم )رشت( اجرا گردید. در هر دو طرح، آبیاری بهصورت معموو تا آشر تیر ماه انجام شد؛ اما در تیمار ششکی، از ابتدای مرداد تا موقع برداشت برگهای چای، آبیاری قطوع گردیود . در آشور مورداد ، از هور کرت در هر دو آزمای ، برگ کلونهای چای برداشته شده و به فریزر 08 منتق شودند. فعالیوت آنوزیم هوای - آنتیاکسیدانت آسکوربات پراکسیداز، سوپراُکسیددیسموتاز، کاتوالاز ، فنیو آلانوی آمونیالیواز ، لیپیود پراکسو یداز، مالوندیآلدئید، بتاکاروت و لیکوپ اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که تن ششکی باعو افوزای فعالیوت 333 و بذری ، آنزیمهای آنتیاکسیدانت گردید. بر اساس نتایج بهدستآمده از مقایسات میانگی ، کلونهای 188 تحت شرای تن ششکی دارای بیشتری مقوادیر بورای بیشوتری مقودار فعالیوت آنوزیم هوای آنتوی اکسویدانت آسکوربات پراکسیداز، سوپراُکسیددیسموتاز، کاتالاز، پراکسیداز، فنی آلانی آمونیالیاز، لیپید پراکسیداز بودند. در طرف مقاب ، ای کلونها کمتری مقدار را برای مالوندیآلدئید دارا بودند. ای مساله تحم نسوبی آن هوا را بوه ششکی نشان میدهد. کلونهای 270 و 271 در طرف مقاب قرار داشتند و با کمتوری مقودار آنوزیم هوای آنتوی اکسیدانت در شرای تن ششکی )بجز مالوندیآلدئید( بهعنوان کلونهای حساس در نظر گرفته شدند.

کلید واژگان :

بتاکاروتن، پراکسیداز، تحم به ششکی، کاتالاز، مالوندیآلدهید



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک