چکیده :

همنظور بررسی تأثیر ریزموجودات مفید ((EM (Microorganisms Effective (در سطوح مختلف نیتروژن بر عملکرد و کیفیـت تـوت فرنگـی رقم پاروس، آزمایشی بهصورت کرتهاي دو بار خردشده در قالب طرح بلوكهاي کامل تصادفی با سه تکرار طی سالهاي 94-1393در دانشگاه محقق اردبیلی، اجرا شد. در این بررسی تیمارهاي آزمایش، EM در چهار سطح (صفر، یک، دو و سه درصد)، روشهاي کاربرد EM در دو سطح (کاربرد خاکی و محلولپاشی) و نیتروژن در سه سطح (50 ،100 و 150 کیلوگرم خالص در هکتار) اعمال گردیدند. شاخصهاي مورد بررسی شامل سطح برگ، تعـداد گل، تعداد میوه، طول، حجم، وزن تر و خشک، عملکرد، ویتامینث، مواد جامد محلول، اسیدیته کل، عمر انباري و درصد تشکیل میوه اندازهگیري شـد . نتایج تجزیه واریانس دادهها نشان داد که اثر غلظتهاي مختلف ریزموجودات مفید در سطح احتمال یک درصد بر صفات وزنتر و خشک ریشه، طـول ریشه، تعداد رانر، کلروفیل کل، سطح برگ و عملکرد و در سطح احتمال پنج درصد بر میزان وزن تر و خشک برگ، کلروفیل a و b معنیدار بوده اسـت، بر اساس نتایج، اثر روشهاي مختلف کاربرد EM و اثرات متقابل تیمارها در هیچ یک از شاخصها اختلاف قابلتوجهی نداشتند. بر اساس نتایج تجزیه واریانس دادهها، سطوح نیتروژن بر صفات وزنتر ریشه، طول ریشه، تعداد رانر، کلرفیل a ،b و کل، سطح برگ و عملکرد در سطح احتمال یک درصـد و بر روي صفات وزنتر برگ، وزن خشک برگ و ریشه در سطح احتمال پنج درصد اثر معنیداري داشتند. بر اساس نتایج این بررسی غلظت دو درصـد و سه درصد ریزموجودات مفید و همچنین سطح 100 کیلوگرم در هکتار نیتروژن اثرهاي مثبتی بر روي شاخصهاي اندازهگیـري شـده نسـبت بـه شـاهد داشتند.

کلید واژگان :

طول ریشه،کاربرد خاکی، کلروفیل، محلولپاشی، وزن تر و خشک



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک