چکیده :

اساس توليد محصول در بادام، توليد جوانههاي گل با كميت و كيفيت مطلوب است. فرآيند تشكيل جوانه بارده نه تنها توسط ريخته ارثي گياه كنترل ميشود، بلكه عوامل داخلي و خارجي متعددي آن را تحت تأثير قرار ميدهند. بدون برقراري رابطهاي مناسب بـين ايـن عوامـل، دسـتيابي بـه محصـول اقتصادي و منظم ساليانه دور از انتظار است. اين بررسي به منظور ارزيـابي نقـش ريـز موجـودات مفيـد ((EM (Microorganism Effective (بـر تشكيل جوانههاي گل ژنوتيپهاي بادام، تحت تنش آبي در سال 1390در گروه علوم باغباني دانشگاه فردوسي مشـهد انجـام شـد. آزمـايش بـه صـورت فاكتوريل در قالب طرح بلوكهاي كامل تصادفي با سه فاكتور ريز موجودات مفيد (صفر و نيم درصد)، تنش آبي (آبياري كامل، 66 درصد و 33 درصد آب قابل نگهداري خاك) و دو ژنوتيپ بادام (H1 و H2 (در 4 تكرار اجرا گرديد. تجزيه واريانس دادهها نشان داد كه ريز موجـودات مفيـد در سـطح احتمـال يك درصد سبب افزايش سطح برگ، كلروفيل، ذخيره پروتئين، ازت، پتاسيم و فسفر برگ شده است. تعداد جوانهي گل تشكيل شده، تحت تاثير ژنوتيـپ، EM و سطوح تنش، در سطح يك درصد معنيداري بود. رفتارهاي مصرف EM ،ژنوتيپ H1 و آبياري كامل، سبب افزايش تعداد جوانههاي گل شـدند. در صفت تعداد جوانهي گل تشكيل شده، اثر متقابل معنيداري در سطح يك درصد بين تيمارها مشاهده گرديد كـه بهتـرين نتيجـه بـا مصـرف EM در شرايط آبياري كامل توسط ژنوتيپ H2 حاصل شد

کلید واژگان :

پروتئين، سطح برگ، عناصر غذايي، كلروفيل، كم آبياري



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک