در این مطالعه به بررسی فرآیند سینتیک خشک کردن، به دست آوردن ضریب نفوذ حرارتی موثر، تعیین بهترین مدل ریاضی و به دست آوردن انرژی فعالسازی برای توت سفید با استفاده از آون مایکروویو پرداخته شده است. برای فرآیند مدل-سازی ریاضی، 9 مدل تجربی بر داده¬های آزمایشگاهی برازش داده شد و سپس با توجه به بزرگترین مقدار ضريب تبیین ( R2)، کمترین مقدار مربع کاي (2) و ريشه ميانگين مربعات خطا (RMSE) بهترین مدل ریاضی با دقت بالا انتخاب شد. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیونی مدل¬های مورد بررسی، نشان داد که مدل میدیلی بهترین برازش را با داده¬های به دست آمده دارد. همچنین بیشترین میزان ضریب نفوذ رطوبتی موثر در توان 500 وات به میزان 6-10× 3/5 و کمترین میزان ضریب نفوذ رطوبتی موثر در توان 200 وات به میزان 6-10× 42/1 به دست آمد. میزان انرژی فعال¬سازی و ثابت نفوذ رطوبتی موثر در خشک کردن لایه¬های توت سفید بر اساس یک رابطه نمایی به ترتیب به میزان 83/10 وات بر گرم و 5-E1 به دست آمد. میزان انرژی مصرفی مخصوص برای خشک کردن توت سفید نیز بین 7/0 تا 58/2 کیلووات ساعت بر کیلوگرم به دست آمد.
کلید واژگان :توت سفید، آون مایکروویو، مدل ریاضی، ضریب نفوذ رطوبتی موثر، انرژی فعالسازی
ارزش ریالی : 350000 ریال
با پرداخت الکترونیک