چکیده :

تشکیل رنگدانه های قهوه ای در پوست توسط تایروزیناز از مهمترین فاکتورهای موثر در ایجاد علایم پیری است . این آنزیم هم چنین در کاهش کیفیت میوه ها و سبزی ها از طریق تولید مالنین دخالت مستقیم دارد. تایروزیناز یک متالوآنزیم است که در کارهای تحقیقاتی مربوط به مواد غذایی، دارویی و آرایشی کاربرد دارد. قارچ خوراکی در حال حاضر تنها منبع تایروزیناز برای مصارف صنعتی و پژوهشی در مورد این آنزیم می باشد. هدف این تحقیق بررسی تایروزیناز پوست موز به عنوان یک جایگزین برای تایروزیناز قارچ در صنایع دارویی، غذایی، آرایشی و تحقیقاتی می باشد. در عمل، آنزیم مذکور از پوست مروز استخراج سازی گردید و برخی از ویژگیهای آن از جمله فعالیت بیولوژیکی، pH و دمای بهینه تعیین گردیده و با تایروزیناز سایر منابع مقایسه شدند. نتایج نشان دادند که آنزیم تایروزیناز پوست موز دارای دو ایزوفرم با وزن مولکولی بیشتر از تایروزیناز قارچ است. از طرفی دمای بهینه و پ.هاش این آنزیم به ترتیب 50 درجه سانتیگراد و 6.1 بودند. مقادیر ثابت میکائیلیس منتن میلی مولار و سرعت ماکزیمم 0.00401 میلی مو بر دقیقه محاسبه گردید.

کلید واژگان :

استخراج؛ ضایعات موز؛ تایروزیناز؛ ثابت های میکائیلیس؛ دما و pH بهینه



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک