چکیده :

هدف از این مطالعه ارزیابی تأثیر رقم، ساكارز و هورمون بر ریزغدهزایی سیبزمینی در شرایط كشت درون شیشهای بود. بدین منظور آزمایشی بهصورت فاكتوریل در قالب طرح كاملاً تصادفی با سه تكرار بر روی سه رقم سیبزمینی بهنامهای آگریا، مارفونا و ساتینا انجام 01 و 111 گرم در لیتر( در تركیب با دو محیط فاقد هورمون و استفاده از ،61 ، شد. در این تحقیق، چهار سطح ساكارز ) 01 هورمون BAP و NAA 1 میلیگرم در لیتر( بر روی ریز نمونههای ارقام مذكور مورد مطالعه قرار گرفت. دوازده هفته / )غلظت 11 و 0 پس از شروع كشت تعداد، وزن، قطر و تعداد چشم ریزغدهها اندازهگیری گردید. نتایج تجزیه واریانس اختلاف معنیداری بین ارقام، سطوح ساكارز و هورمون برای همه صفات مورد مطالعه نشان داد. در این آزمایش، رقم ساتینا بیشترین مقادیر را برای تمامی صفات نشان داد درحالیكه رقم مارفونا برای كلیه صفات به استثنای تعداد ریزغده كه نسبت به رقم آگریا برتری داشت، كمترین مقادیر را دارا 01 و 111 گرم بهترتیب در مراتب ، بود. در بین سطوح مختلف ساكارز بهترین پاسخ از كاربرد 01 گرم در لیتر بهدست آمد و مقادیر 61 بعدی قرار داشتند. اگر چه غدهزایی در غیاب هورمون انجام شد اما افزودن هورمون به محیطكشت موجب ارتقاء عملكرد غدهزایی گردید. بهطوركلی نتایج نشان داد كه بیشترین تعداد، وزن و قطر ریزغده و تعداد چشم در رقم ساتینا، غلظت 01 گرم بر لیتر ساكارز در شرایط استفاده از 11 میلیگرم در لیتر BAP 1 میلیگرم در لیتر / و 0 NAA حاصل شد

کلید واژگان :

آگریا، مارفونا، ساتینا، وزن ریزغده، اجزاء عملكرد



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک