چکیده :

آلودگی مواد غذایی با فلزات سنگین یک نگرانی جهانی است. هدف از انجام این مطالعه تعیین میزان فلز سنگین سرب و برخی از عناصر مغذی مانند کلسیم و آهن در خمیر مرغ تهیه شده به روش دستی و مکانیکی میباشد. بدین منظور چهار لاشه مرغ به طور دستی و چهار لاشه به صورت مکانیکی کاملاً استخوان زدایی شد. اندازه گیری غلظت عناصر در این نمونه ها به روش هضم خشک و توسط دستگاه جذب اتمی انجام شد. میانگین غلظت عناصر سرب ، کلسیم و آهن به صورت میلیگرم بر کیلوگرم خمیر مرغ محاسبه و گزارش گردید. میانگین غلظت 3 میلیگررم بر / 2 میلیگرم بر کیلوگرم و در خمیر مرغ تهیره شرده به روش مکانیکی 78 / سر در خمیر مرغ تهیه شده بهروش دستی 89 275 میلیگرم بر کیلوگرم میباشد. همچنین / 55 و 93 / کیلوگرم بوده است. میانگین غلظت کلسیم در خمیر مرغ دستی و مکانیکی بهترتیب 79 23 میلیگرم بر کیلوگرم برود. در مجمرو ، اختلراف معنریداری برین / 9 و 55 / میانگین مقدار آهن در خمیر مرغ دستی و مکانیکی بهترتیب 21 میانگین عناصرر سرر ، کلسریم در تمرام .)p<5/ میانگین غلظت سر ، کلسیم و آهن در خمیر مرغ تهیه شده از کل لاشه وجود داشت ) 55 5 و 155 میلیگرم بر کیلوگرم در نظر گرفته شده بر اساس ضوابط بینالمللری کردک و سرازمان / خمیر مرغهای مورد مطالعه از حد مجاز 1بهداشت جهانی بیشتر است. مقادیر این عناصر و اختلاف آنها در دو نو خمیر مرغ مورد مطالعه میتواند در کشف نو خمیر مررغ برهکراررفته در فرآوردههای گوشتی استفاده شود.

کلید واژگان :

خمیر مرغ، سرب، کلسیم، آهن، روش دستی و مکانیکی



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک