چکیده :

این پژوهش با هدف شناسایی روابط و تأثیر گذاری مثبت و منفی صفات مرتبط با قند اندامها و دورههای مختلف رشد، عناصر غذایی، بیوشیمی، آنزیم و هورمون به عنوان متغیر مستقل با عملکرد دانه به عنوان متغییر وابسته در 12ژنوتیپ برنج هوازی سازگار با شرایط آب و هوایی خوزستان در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. درصد قند اندامهای مختلف رویشی و زایشی در مرحله رسیدگی فیزیولوژیکی برگ پرچم و ریشه و در مرحله گرده افشانی ریشه، در بین عناصر غذایی نیتروژن در صفات بیوشیمیایی صفات مالون دیآلدئید، پروتئین، نشاسته و پرولین و در بین آنزیم و هورمون آبسیزیک اسید، کاتالاز و گایاکول توانستند به صورت معنیداری بر تغییرات عملکرد دانه اثر بگذارند. در این بین قند برگ پرچم در مرحله رسیدگی فیزیولوژیکی، نیتروژن، مالون دی- آلدئید و آبسیزیک اسید به ترتیب با رابطه منفی، مثبت، منفی و منفی بیشترین درصد تغییرات معنیدار در سطح یک درصد را با عملکرد دانه دارا بودند. نتایج بدست آمده میتواند از اهداف مهم و اصلی اصلاح ژنتیکی ارقام برنج در راستای افزایش عملکرد دانه به عنوان محصول اقتصادی و استراتژیک نهایی گیاه باشد

کلید واژگان :

عملکرد، دانه، قند، یون، بیوشیمی، آنزیم، هورمون، رگرسیون، چند متغیره، مدل



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک