چکیده :

نانوتکنولوژی به تولید و استفاده از موادی با ابعاد نانو مقیاس در زمینه­ های مختلف علم می ­پردازد. نانومواد به دلیل ابعاد نانومقیاس دارای نسبت سطح به حجم بالایی هستند که در مقایسه با جزء ماکرو آ­­ن­ها خواص بسیار منحصر به فرد و خاصی به آ­­ن­ها می­ دهد. نانوتکنولوژی بر چندین جنبه از صنایع غذایی، از نحوه رشد مواد غذایی گرفته تا نحوه بسته بندی آن، تأثیر می­ گذارد. شرکت‌ها در حال توسعه نانو موادی هستند که در طعم و ایمنی غذا و فواید سلامتی و نوع بسته ­بندی و ماندگاری تفاوت ایجاد می‌کند. محصولات نانو برای بسته ­بندی مواد غذایی در حال حاضر در حال توسعه هستند. نانوحسگرها در بسته‌بندی‌های پلاستیکی می‌توانند گازهای خارج شده از مواد غذایی را در هنگام فاسد شدن و تغییر رنگ بسته‌بندی تشخیص دهند تا به شما هشدار دهد که غذا خراب شده است. فیلم‌های پلاستیکی در حال ساخت هستند که به مواد غذایی اجازه می‌دهد مدت بیشتری تازه‌تر بمانند. بسته ­بندی بخش مهمی از محصول است و یک ماده بسته­ بندی کامل باید استحکام، مانع و ویژگی­ های عملکردی مطلوبی داشته باشد. بسته‌بندی مبتنی بر نانو مزایای متعددی نسبت به روش‌های بسته‌بندی مرسوم دارد و مواد بسته‌بندی بهتری را با استحکام و مانع بهتر ارائه می‌دهد. فناوری نانو فرصت های فوق العاده­ای را برای پیشرفت­های نوآورانه در بسته­ بندی مواد غذایی ارائه می­دهد. استفاده از فناوری نانو مزایای بهبود عملکرد را از نظر موانع، خواص مکانیکی و فیزیکی-شیمیایی بسته ­بندی به همراه دارد که منجر به حمل ایمن مواد غذایی و افزایش عمر مفید می­ شود. با این حال، تحقیقات بیشتری باید در این زمینه انجام شود زیرا بسیاری از کاربردها در مرحله نوپایی هستند. علاوه بر این، مطالعات سم­ شناسی و مهاجرت نیز باید به طور گسترده برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی انجام شود.

کلید واژگان :

بسته بندی های نوین بسته بندی هوشمند فناوری نانو مواد غذایی



ارزش ریالی : 150000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک