چکیده :

محصولات تازه بریده به دلیل راحتی مصرف و داشتن ارزش غذایی بالا بازار پسندی بالایی دارند. تولید سیب¬های تازه برداشت شده در سال¬های اخیر روند افزایشی داشته است. به منظور حفظ ویژگی¬های کیفی سیب¬های تازه برداشت شده رقم رد دلیشز، این تحقیق با استفاده از ترکیبات مختلف کلسیمی و غلظت¬های مختلف انجام گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه بلوک کامل تصادفی با 4 تکرار اجرا گردید. فاکتور اول شامل ترکیبات مختلف کلسیمی (کلرید کلسیم، کلات کلسیم و آمینو کلسیم) بود. فاکتور دوم غلظت¬های مختلف (0، 5/2، 5 و 5/7 میلی گرم در لیتر) را شامل بود. و فاکتور سوم شامل زمان برداشت و 3 ماه پس از برداشت بود. بر اساس نتایج بدست آمده از این آزمایش، کلرید کلسیم با غلظت 5/7 میلی گرم در لیتر بیشترین تأثیر را در جلوگیری از پوسیدگی و حفظ سفتی بافت میوه سیب رقم رد دلیشز داشت. تأثیر کلرید کلسیم بر میزان کلسیم بافت میوه، درصد کاهش وزن سیب رقم رددلیشز قابل توجه بود. تأثیر کلات کلسیم بر برخی از صفات نظیر، میزان کلسیم، درصد کاهش وزن میزان مواد جامد محلول با کلرید کلسیم تفاوت معنی داری نداشت. تأثیر آمینو کلسیم نسبت به کلات کلسیم و کلرید کلسیم بر صفات مورد ارزیابی کمتر بود. کلمات کلیدی: سیب، کلرید کلسیم، کلات کلسیم، آمینو کلسیم، انبارمانی

کلید واژگان :

سیب، کلرید کلسیم، کلات کلسیم، آمینو کلسیم، انبارمانی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک