چکیده :

امروزه در بسته بندی مواد غذایی از مواد مختلف شامل فلزات سخت مانند قوطی ها، فلزات انعطاف پذیر از قبیل قلع و آلومینیم، شیشه مانند بطری ها، پلاستیک های سخت و نیمه سخت به شکل ظروف و بطری های فشرده، پاکت های انعطاف پذیر، فیلم های خوراکی، کارتن های سخت کاغذی و بسته های چوبی مانند جعبه، کاغذهای انعطاف پذیر مانند چند لایه ها از ترکیب پلاستیک، کاغذ و فویل استفاده می گردد. امروزه بسته بندی و پالايش مواد غذايی يکی از عمده ترين زمينه هايی است که به صورت هوشمند درآمده اند و اين بدان معنا است که اين بسته ها به شرايط محيطی واکنش نشان می دهند، يا در صورت خراب و سوراخ شدن خود را تعمير و ترميم می کنند و يا حتی مصرف کننده را نسبت به وجود آلودگی و يا حضور عوامل بيماری زا در بسته، آگاه می سازند. اين يكي از نيازهاي اصلي بازار در 15 سال آينده خواهد بود. مشکلات بسته بندی سس های گوجه فرنگی و مایونز هنوز هم وجود دارد که هنگام استفاده از این مواد غذایی، گاهی اوقات تا 20 درصد محتویات داخل قوطی ها و بطری ها در داخل آنها باقی می ماند. این امر علاوه بر اینکه برای مصرف کنندگان مشکلاتی ایجاد می کند، بلکه برای بازیافت آنها نیز مسائل خاصی را به وجود آورده است، زیرا برای بازیافت آنها ابتدا باید باقیمانده بسته بندی ها برطرف شوند که این امر پرهزینه و زمان بر بوده و آب زیادی مصرف می کند.

کلید واژگان :

بسته بندی های نوین، بسته بندی هوشمند، فناوری نانو، مواد غذایی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک