چکیده :

در جهان از نظر اهمیتغذایی مقام چهارم را بعد از گندم، برنج (Solanum tubersum L.) سیبزمینی و ذرت دارد. همچنین از نظر عملکرد تولید هیچ محصولی قادر به رقابتبا این محصول نمی باشد. استفاده از غده بذري سالم با کیفیتبالا از ارقام مناسب، شرط اساسی تولید در کشاورزي پایدار است. تولید سیبزمینی از غده هاي بذري به خاطر سهولتدر امر کشت، سرعتو قدرت رشد گیاه، یکنواختی در غده هاي حاصله و پتانسیل تولید بالا، متداولترین روشتکثیر می باشد. لذا تولید تجاري سیب زمینی بر استفاده از غده هاي بذري پایه ریزي شده است(بلندي و حمیدي، 1387 ؛ ژانگو همکاران 2004 ،1 ). تولید مینی تیوبر با استفاده از گیاهچه هاي تولید شده در آزمایشگاه باعث تولید بذر سیب زمینی عاري از عوامل بیماریزا می گردد که علاوه بر دارا بودن کیفیت بالا افزایشکمی محصول را در بر دارد (ابرادویکو سوخا 1993 ،2 ). تولید مینی تیوبر در گلخانه داراي مزایاي متعددي از جمله عدم محدودیت زمانی، کنترل کامل شرایط محیطی، کنترل آفات و امراض، ایجاد محیط کاملا" ایزوله و یکنواختی بیشتر ریز غده ها می باشد (بوید 2000 ،3 ). عواملی از قبیل نوع رقم، نوع بستر، تراکم بوته، شرایط محیطی و عملیات داشت (خاکدهی، کود و ...) که قابل کنترل هستند، کیفیتو کمیتغده هاي تولید شده را تحت تاثیر قرار می دهند. تنها زمانی می توان بیشترین عملکرد و بالاترین کیفیترا بدستآورد که تمام فاکتورها در سطح مطلوبی قرار داشته باشند (بلندي و حمیدي، 1387 ). در این نشریه تولید تجاري مینی تیوبر در شرایط گلخانه به صورتکشتمستقیم با تراکم بالا توضیح داده شده است.

کلید واژگان :

هسته اولیه، سیب زمینی



ارزش ریالی : 150000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک