چکیده :

اکثر مطالعاتی که در زمینه ي تاثیرات آنتی اکسیدانی یا پراکسیدانی کافیین صورت گرفته اند، این ماده را به عنوان یک آنتی اکسیدان معرفی کرده اند. با این وجود برخی از محققین معتقدند که کافیین داراي خواص پراکسیدانی نیز می باشد. بنابراین هد ف از انجا م این 5 کافئین طی یک جلسه فعالیت ورزشی فزاینده mg/kg پژوهش، بررسی اثرات مصرف میزان به عنوان (MDA) بر استرس اکسایشی در مردان فعال بود. به همین منظور مالون دي آلدئید و سوپراکسید (GPX) شاخص پراکسیداسیون لیپید و آنزیم ها ي گلوتاتیون پراکسیدا ز به عنوان آنتی اکسیدان هاي آنزیمی در سرم خون مورد اندازهگیري قرار (SOD) دیسموتاز 21,4 سال، ± گرفتند. براي این منظور 10 نفر از دانشجویان پسر رشته ي تربیت بدنی ( سن 1,6 14,36 ± 23,31 کیلوگرم بر مترمربع و زمان آزمون برو س 1,58 ± شاخص توده بدن 2,39 دقیقه) داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. آزمون بروس در 2 نوبت جداگانه با فاصله ي 5 روز انجام شد. آزمودنی ها در جلسه اول در شرای ط دارونما (گروه 1)، و در جلس ه دوم در 5 (گروه 2) در آزمون شرکت کردند. نمونه هاي خونی قبل از mg/kg شرایط مصرف مقدار مصرف دارونما یا کافیین و بعد از انجام آزمون جمعآوري شد. یافته ه ا با استفاد ه از ن رم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته هاي پژوهش نشان EXCEL و 2003 SPSS. افزار 18 MDA می دهد مصرف کافئین در مقایسه با شرایط دارونما، موجب کاهش معنادار مقادی ر اما تفاوت میان دو گروه در .(P < 0/ شد ( 05 GPX و افزایش معناداري در مقادیر (P < 0/05) 5 کا فئین mg/kg به طور کلی به نظر می رسد مصرف .(P < 0/ معنادار نبود ( 398 SOD متغیر فشار اکسایشی ناشی از فعالیت وامانده ساز را همراه با کاهش پراکسیداسیون لیپیدي مهار نموده و موجب بهبود فعالیت آنتی اکسیدان هاي آنزیمی می شود.

کلید واژگان :

فعالیت وامانده ساز، کافئی ن، رادیکال هاي آز اد، مالون دي آلدیید



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک