چکیده :

این تحقیق در سال 1390 به منظور تعیین و مقایسه میزان عناصر ضروری روی، فسفر، پتاسیم و کلسیم در تخم ماهی، عضله بچه ماهی انگشت قد، ماهی بازاری، مولدین نر و ماده قزل­آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) پرورشی استان لرستان انجام شد. 75 نمونه تخم ماهی، بچه ماهی (انگشت قد)، ماهی بازاری، مولدین نر و ماده قزل آلای رنگین کمان تهیه شدند. بالاترین و پایین­ترین میزان روی به ترتیب در کبد بچه ماهی (15/1±90/26 میلی­گرم در کیلوگرم) و عضله مولدین نر (45/0±16/6 میلی­گرم در کیلوگرم) مشاهده گردید. بالاترین و پایین ترین میزان فسفر به ترتیب در کبد بچه ماهی (86/125±42/3966 میلی گرم در کیلوگرم) و آبشش مولدین ماده (76/144±2400 میلی­گرم در کیلوگرم) بود. بالاترین و پایین­ترین میزان پتاسیم به ترتیب در عضله ماهی بازاری (28/132±5000 میلی­گرم در کیلوگرم) و عضله بچه ماهی (83/76±64/3712 میلی­گرم در کیلوگرم) به دست آمد. بالاترین و پایین­ترین میزان کلسیم به ترتیب در کبد مولدین نر (55/30±85/464 میلی­گرم در کیلوگرم) و عضله ماهی بازاری (27/15±39/193 میلی­گرم در کیلوگرم) به دست آمد. عنصر روی در کبد و آبشش بچه ماهی و عضله ماهی بازاری نسبت به سایر مراحل رشد بالاتر بود. عنصر فسفر در عضله، کبد و آبشش بچه ماهی نسبت به سایر مراحل رشد بالاتر به دست آمد. غلظت پتاسیم در عضله، کبد و آبشش ماهی بازاری نسبت به سایر مراحل رشد بالاتر محاسبه گردید. میزان کلسیم در عضله، کبد و آبشش مولدین نر نسبت به سایر مراحل رشد بالاتر بود.

کلید واژگان :

ماهی، قزل آلای رنگین کمان (Oncarhynchus mykiss)، عناصر ضروری، تغذیه، عضله



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک