چکیده :

به منظور بررسى اثر مقادیر مختلف پتاسیم بر عملکرد غده و شاخص هاي رشد سیبزمینى آزمایشی در مرکز 1389 انجام شد . در این تحقیق از - تحقیقات کشاورزى و منابع طبیعی خراسان ر ضوي (مشهد) در سال زراعی 90 180 و 270 کیلوگرم در هکتار استفاده شد . با افزایش میزان پتاسیم ،90 ، در سطوح 0 (K2O) اکسید پتاسیم 180 و 270 کیلوگرم اکسید ،90 ، عملکرد غده سیبزمینی به طور معنی داري افزایش یافت . در تیمارهاي مصرف 0 24 تن در هکتار بود . افزایش مصرف پتاسیم / 22 و 94 /26 ،21/59 ، 18/ پتاسیم در هکتار عملکرد غده به ترتیب 9 دوام سطح ،(LAI) وزن خشک ساقه، برگ، ریشه و غده، شاخص سطح برگ ،(TDM) باعث بالا رفتن وزن خشک کل سیب زمینی شد . مصرف 270 کیلوگرم (NAR) و سرعت جذب خالص (CGR) سرعت رشد محصول ،(LAD) برگ در هکتار اکسید پتاسیم ، بیشترین ماده خشک گیاه ( 835 گرم در مترمربع ) و عدم مصرف پتاسیم کمترین ماده ،(GDD) خشک گیاهى ( 778 گرم در مترمربع ) را تولید نمود . حداکثر ماده خشک ساقه در 1800 درجه روز رشد 1500 و حداکثر ماده خشک غده در GDD 1600 ، حداکثر ماده خشک برگ در GDD حداکثر ماده خشک ریشه در 324 گرم در مترمربع، حداکثر وزن خشک برگ 171 گرم / 2300 به دست آمد . حداکثر وزن خشک ساقه 86 GDD 26 گرم در مترمربع و حد اکثر وزن خشک غده 500 گرم در متر مربع در / در متر مربع، حداکثر وزن خشک ریشه 1 در تیمار 270 کیلوگرم در هکتار LAD تیمار مصرف 270 کیلوگرم در هکتار پتاسیم به دست آمد . بیشترین مقدار 1600 تولید شد. بهطور کلی ، نتایج نشان GDD 309 متر مربع بر درجه روز رشد و در / اکسید پتاسیم به میزان 37 داد که مصرف اکسید پتاسیم باعث بهبود روند تغییرات کلیه شاخصهاي رشد در سیبزمینی گردید.

کلید واژگان :

پتاسیم، سیبزمینی، شاخصهاي رشد، عملکرد



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک