در جوامع صنعتي امروز ضايعات كيي از معضلات زندگي بشر است. بر اساس آمارهاي بين المللي سالانه مقدار زيادي از توليدات بخش كشاورزي حدود) 10 % تا 50 %( به صورت ضايعات از چرخه خارج مي شود كه اين مقدار محصول مي توانست به نوبه خود غذاي جمعيت زيادي را تأمين كند. در حالیکه روزانه 50 هزار نفر در دنیا در اثر گرسنگی می میرند در ایران 35 % از تولیدات کشاورزی به ضایعات تبدیل می شود. از آنجا که ترویج در بخش کشاورزی چالش ها را بررسی کرده و سعی در رفع آنها دارد، هدف این مطالعه بررسی وضعیت موجود ضایعات در بخش کشاورزی و تعیین موضع ترویج نسبت به این معضل و بیان رویکرد آینده آن است. این مقاله توصیفی که به روش مطالعه کتابخانه ای انجام شده است به بررسي ضايعات بخش كشاورزي، مراحل ایجاد ضایعات، تعاریف و فعالیت های ترويج تاکنون در کاهش ضایعات و نقش ترویج در آینده، برای مديريت ضایعات مي پردازد. در پایان بر اساس شرایط موجود نتیجه گرفته شده که روند ضايعات وابسته به عناصر مختلفي است كه ترويج براي تأثيرگذاري و ايجاد تغ يير بايد اين عناصر را شناسايي كرده و روي آنها كار كند و به جای اینکه پتانسیل خود را جهت افزایش سطح زیر کشت و افزایش تولید بکار گیرد با تأکید بر توسعه صنایع تکمیلی و تولیدی از ایجاد ضایعات در محصولات کشاورزی پیشگیری بعمل آورد.
کلید واژگان :ضایعات کشاورزی، آینده ترویج، انواع ضایعات، صنایع کشاورزی.
ارزش ریالی : 300000 ریال
با پرداخت الکترونیک